söndag 18 januari 2009

Grön mitt i livet - glasklart!

I helgen har vi varit både på revy och julgransplundring men mellan det hann jag med lite pyssel. Jag blev så inspirerad att ha någon ny färg här hemma. Jag har alltid varit blå, gillat blåa toner, sedan blev det rosa i ungdomen, en sväng med röda favoriter och nu har jag fått in lite grönt i mitt hem för första gången. Det känns så vårfräscht med en festremsa i ljusgrönt med vita prickar. Under den har jag en ny vit vaxad linneduk.

Jag har sytt ett par kuddar i samma tyg till soffan.


För en tid sedan ordnade min trevliga fritidspedagog en glaskväll på Framtidsmuseet. Vi var ett gäng med tjejer som tillverkade glassaker. Man fick skära till glas och dekorera det bärande skyddsglasögon och förkläde. Vi satte in sakerna i en specialugn och några dagar senare var det klart att hämta alstren. Glaset har en någon grön ton. Jag gjorde två större skålar med vita ränder, en liten skål

och en stor ängel med hjärta på magen.
Det var en jätterolig och annorlunda aktivitet som jag verkligen vill rekommendera.
Gröna sköna kramar
A

torsdag 15 januari 2009

Tulpanens dag och har chefen fått...

Idag, den 15/1 är det tulpanens dag. Visst är det härligt att ha tulpaner hemma så fort man dansat ut julen på tjugondag Knut.
För mig var det tulpanens dag i måndags... vi hade precis påbörjat måndagsmöte när chefen kom in i lärarrummet med en bukett tulpaner. Den var till mig!! Jag blev jätteglad men tycker självklart att den skulle ha varit till alla rara arbetskamrater. Vi gör ett bra jobb tillsammans!

I lördags var jag till Säter en snabbis och besökte Ställ & Såsser på hörnet i Säter. De har gjort om en industrilokal till en ljus fräsch affärslokal med massor av stora fönster.




(Bilderna kommer från Ställ & Såsser)

Jag köpte krokus i en zinkkruka.



Nu går vi mot ljusare tider, dagarna blir längre! Känns skönt tycker jag.

Kram A

fredag 2 januari 2009

Efterlyser information

Här visar jag släktledsljusstaken i gjutmässing som jag skrev om från julafton.

Brinn julljus


med hälsning

till framtida

släktled


Under sitter en bok i en kedja som man kan fylla i.

Det skulle vara spännande att veta varifrån denna kommer och när den är tillverkad. Om det är någon som vet eller vet någon som man kan kontakta så hör gärna av er!

Mina föräldrar hörde idag på Sök och finn att det var en dam som kallade den för Traditionsljusstaken.
Nu skall jag kura lite i soffan efter en frisk och solig dag i skidbacken.
Kram A

torsdag 1 januari 2009

Ser du stjärnan....


Ser ni stjärnan på den mörka nyårshimlen?


Det är visst en luftballong som H firade upp bland fyrverkerierna runt tolvslaget.
Jag bara undrar - var är den nu? Det skulle vara spännande att veta.
Vi var i Hedemora och åt räk- och laxtoast, tjärlknöl med potatisgratäng och gino med grädde och glass i goda vänners lag. Vi spelade Guitar Hero - Rockband i fina nya mediarummet. Tack för en trevlig kväll!

God fortsättning på 2009!
Kram A