lördag 8 januari 2011

köket

Ååå vad jag trivs i mitt nya kök! Köksön i mitten är en central plats för hela familjen i huset men den är på hjul och kan flyttas.

På sidan mot spisen har vi lådor med bröd, musli och mjöl. Bakom storlådfronten finns bakgrejerna. Höjden är densamma som bänkarna, 92cm.


Andra sidan är täckt med pärlspont, samma som på väggarna. Stolarna heter Ingolf, är 63 cm höga och kommer från IKEA.
Över diskbänken är det vitrinskåp. Under dem är det spotlights och eluttag. Fasat vitt kakel är en gammal dröm som nu är uppfylld. Ovanför fönstret kommer det bli en hylla där de gamla Gustavsbergsurnorna och kaffekvarnen skall stå.


Vi valde en riktigt fin spis från Elektrolux, med zonfri induktionshäll och varmluftsugn. Det är så roligt att laga mat och baka här!
Ovanför kyl och frys (som vi har haft i 5 år) blev det en speciallösning med lådor, allt för att slippa täckskivor. Till vänster är det en ångugn och en microvågsugn. Till höger har jag mitt städskåp och slipper nu brickspelet att flytta undan tvättställningar och grejer för att komma åt dammsugaren.


Här har vi också ett vitrinskåp ovanför den lilla bänken men detta är med glashyllor. Där kommer det bli plats för finglasen som skall lysas upp med spottar.


Jag är så glad för mitt kök och att alla våra saker får plats! Det är så underbart att känna att man själv har valt allt. Vi har köpt stommar, bänkskivor, inredning i skåpen, luckor och lampor på IKEA. Diskbänk och blandare på Vattenhuset, snickerier på Fröbergs, vitvarorna på Tuna El och golvet på en lokal firma här i Borlänge.
Idag har julen dansats ut. Det är med lite vemod som jag plockar ner alla fina julkort i ett kuvert märkt "Julen 2010".


Den gamla fina brickduken från Lars mormor har även fått sin plats i kartongen. Det blir roligt att ta fram de kära sakerna i december igen.


Men nu tar vi nya tag mot ljusare tider och fortsätter vårt projekt. Eftersom vi byggt igen en ingång in i vardagsrummet så skall det också renoveras. Jag har tagit ner tapeten och städning efter den återstår. Hela huset är fullt av sågspån inkletat i tapetklister och tapetbitar. Sen är det där med att bestämma sig för en ny tapet. Det lutar åt något vitt i vitt, kanske.
Solsken från A

4 kommentarer:

Unknown sa...

Blev ju hur fint som helst! Vilket drömkök!

Lilian sa...

Hej,kul att du är tillbaka på bloggen igen. Vilket kanonfint kök!
Hälsningar Lilian

Malmkakan sa...

Åhh, va snyggt kök ni fått!
Det är en hel del att göra när man startar ett sånt projekt.
Förstår att du är helnöjd och tycker det är skönt att det är klart och ni kan njuta av goda måltider och mys där...

Kram, cecilia

FiaLotta sa...

Visserligen har jag ju sett köket i verkligheten vid det här laget, men måste ändå få lägga ut lite beröm här också. Det är fantastiskt vilken kreativitet som blomstrat här, och vilket fint resultat av ett gott samarbete. Hur du dessutom haft tid och ork att blogga är mig en gåta. Men ett hjärtegrattis igen till ert fina kökfrån mej!