måndag 25 februari 2008

Den som inga byxor har....

är det synd om, även om man är en liten docka. Lillan har en docka som inte hade några kläder, jag har letat på loppisar och i leksaksaffärer utan att hitta några i rätt storlek. Dockan är bara 29 cm. I lördags kikade min granne in till mig och visade en hel uppsättning med dockkläder som hon hade sytt och skall ge bort till en annan lycklig tös i julklapp. Hon hade gjort Levis snickarbyxor, klänning med förkläde, mysoverall, badrock och till och med galonisar med spännen och allt. Jag visade Lillans docka och vips så hade vi dragit fram resttygerna, dockmönstren och satt vid symaskinen.

Så här blev det. Tack snälla L för hjälpen! Visst ser hon nöjd ut?

Här kommer fortsättning på Lillans rum, ni kommer ihåg det med nalle-, rutor- och hjärttema. Lampan i fönstret kommer från Gruvgatan 13. När den var ny frågade min man på fullaste allvar om det var H eller J som hade gjort den i slöjden? Visst verkar vi ha duktiga ungdomar!? Dockan har M på smultronstället gjort.
Under fönstren står stolar och bord med rutig duk.

Här är en pilasterhylla, den är också från Gruvgatan 13. Nu återstår av någon anledning bara att visa hyllorna och en helhetsbild. När man är tredje barnet och har en (barn)loppistokig mamma så har man det mesta men kan tänka sig. Allt står inte still på hyllorna om man är en lekglad tjej...
Sportlovet har börjat med en välbehövlig vilodag. Ikväll kommer de stora barnen hem så nu väntar en vecka fullspäckad med aktiviteter.
Bamsekram till er från A


3 kommentarer:

Anonym sa...

Den får gå med rumpan bar?

LantlivsAnette sa...

Tack snälla du för kommentaren hos mig idag..det värmde gott ska du veta !!!
Kram Anette

Smultronstället sa...

ÅÅ så fint hon har H, på sitt rum.

Hoppas att ni får en toppen vecka och att det blir bra väder, lite sol värmer ju alltid.

Må så gott kram
M