fredag 2 maj 2008

Maja och utrensning

Det blev en brasa i alla fall.....

Att maja är nog en gammal sörländsk sed som vi i vår familj har anammat på vårt eget sätt. Första maj får man gå på skattjakt och leta efter något smaskigt. Sedan får man sitta på ett berg och äta upp godsakerna. De senaste åren har vi majat vid sommarstugan och så blev det också igår.

Vi passade också på att tömma boden, som skall rivas, på allt bråte. Min pappa och maken snickrade hyllplan i den nya boden och satt in de saker som vi skall ha kvar. Det blev ett rejält lass till tippen som jag och sonen hade den äran att få ta tag i. En brasa blev det också.
Nästa gång vi kommer ut till stugan gäller det att ta med kofot, slägga, skyddsutrustning och tålamod för då skall rasket rivas. Allt som inte kan brännas där måste transporteras till en båt, läggas i båten, lyftas upp på bryggan, på ett släp, köras ett par mil för att slängas på återvinningsstationen. Därför skaffade jag ett par oljefat idag så vi kan elda så mycket som möjligt.
Fortsättning om detta projekt lär följa...
Imorgon får jag inte glömma kameran för då skall jag och kompis C åka och äta cykelmiddag.
Visst hoppas vi på att vårsolen skall titta fram?
Sköna majhälsningar
A

1 kommentar:

Smultronstället sa...

Å vad härligt att få röja och slänga, det gillar jag,men lite mer omständligt blir det ju när man måste frakta och bubba i så många moment,DÅ hade jag tröttnat,bra jobbat!

Menar du att ni cyklat till Staberg?? och inte stannat och hejat:( ni kunde ju fått nåt läskande...hihi nu kommer väl du cykla hela sommarn så du inte går miste om det nån mer gång,hihi.Först inspirations kvällen och sen detta hihi hur ska det bli?

Må så gott i vårsolen!
Kram M