lördag 15 november 2008

Ett av mina smultronställen är hos....

frissan!
Jag har äntligen hittat en frissa som förstår att han måste tunna ur den här kalufsen rejält. Att man sedan sitter i en inredningsbutik och att Anne är supertrevlig är ju också ett plus. Man får alltid något mer med sig hem från frissan förutom ny frisyr, schampo och hårspray.

Affären heter Idéa och ligger mitt emot Rommehedslägret utanför Borlänge.

Titta vilket gulligt motiv. Det är locket på en zinkburk. Jag tänker försöka baka lite kakor och lägga i den som julgåva.
Som fröken är jag svag för märktavlor med bokstäver och siffror. Det här är en löpare till advent.


Anne har öppnat ytterligare ett rum och öppnat en till ingång så ni som inte varit där på länge kan jag rekommendera ett besök.


Idag var jag på Kupolen för att inhandla det sista till barnens paketkalendrar. På Panduro hittade jag mitt eget julpyssel. Den här lilla tomten kommer att mäta 65 cm när den är klar.... om den blir klar. Vi får väl se, först återstår att slå in 3 gånger 24 paket.

Appropå paketkalender så hoppas jag att jag skall bli vinnaren av den som är i sidokolumnen. Vi har två broderade som de stora barnen fått av mormor men... När jag, stora H (snart 15år) och J (snart 13år) åkte tåg till Stockholm hade jag köpt Allt i hemmets julnummer. Där i var det paketkalendrar och vi pratade om att de fick sådana när de var små. Jag frågade dem om vi kunde hjälpas åt att göra en till lilla H (nyss fyllda 5år) som aldrig fått någon och det är ju rätt så mycket jobb. Jo, det är klart svarade de något fundersamt. Efter en stund säger stora H som just nu tycker det mesta är loll (töntigt):
Jo, du mamma.
Ja, svarade jag.
Du vet det där med, sån där, höö, öö, typ, liksom, paketkalender, du vet, fortsatte H och satt och vevade med pekfingret i luften. (Nu tänkte jag: det är klart att hon skall dra sig ur nu också, grr men..) En sån vill jag också ha.!!! Jag höll på att trilla av stolen och frågade:
-Är inte det töntigt? varpå hon svarade:
-Nej det var så mysigt att få en sån och komma upp på morgonen och öppna paket. Jag saknar det. Jag svarade:
Vi får väl se men inombords blev jag så glad. Här sitter jag nu med listorna på vilka paket som skall vara på respektive datum. Jag köper nyttoprylar som de kanke ändå skulle ha fått, men nu i en lite mer spännande form.
Man vill så himla mycket kul, särskilt när det börjar lida mot jul. Nu är det 40 dagar kvar, du har väl inte missat nedräknaren längst ner på sidan? Är det någon som vet var man kan ansöka om fler timmar på dygnet?
Var extra rädda om varandra!
Kram A

2 kommentarer:

Smultronstället sa...

Heeej:-)
Men så gulligt att H ville ha en paket kalender:-) skulle själv kunna tänka mig en sådan,hihi.
Fin tomte du köpt han kommer ju att bli jättefin och såå lång sedan. Kommer du ihåg när vi sydde annat Tilda pyssel tillsammans, gud så roligt. Man kanske skulle fixa en junta där man syr lite tillsammans...och fikar förståss,hihi. Det skulle vara roligt..frågan återstår bara om tomten kan fixa lite fler timmar på dygnet åt oss fram till jul då,hihi.

Kramkram

Anonym sa...

Hej A.K.!
Vilken underbar jultradition, och vilka lyckliga ungar som får uppleva detta.Ett härligt initia-tiv,men oh så mycket jobb.Tänk om vi hade lyckats åstadkomma något liknande för våra barn.Tyvärr!
Ångerfull.