lördag 27 september 2008

Trollsk afton i Bäsna

Idag visar jag ett bildbatteri från ljuskvällen i Bäsna. Vi möttes redan på parkeringen av maschaller som ledde oss fram till handelsträdgården. Ljus och maschaller i tusental brann och massor av folk satt här och var. Det var tyst, mörkt och en magisk stämning. Programmet bjöd på musik i form av bl.a. sång, flöjtspel, säckpipa och harpa på olika ställen i den sluttande trädgården. De som uppträdde lystes upp. Harpisten satt i ett smideslusthus som var övertäckt av ett skirt tyg. Alla som uppträdde var klädda i vitt. Kören kom gående med facklor upp mot scenen och de sjöng ur Adiemus. Under sista körstycket var det vattenfallsfyrverkeri.








Det var en fin upplevelse att få stå där, som stolt förälder, under en klar stjärnhimmel, i denna fantastiska miljö en fin septemberkväll och lyssna till denna föreställning. Efteråt smakade det gott med korv och varm lingondricka. Det lever jag länge på!
Var rädda om varandra!
Kram A

lördag 20 september 2008

Höstaktiviteter

Idag har vi plockat äpplen och plommon i trädgården i det fina höstvädret.



Av äpplena gjorde vi äppelpaj, smaskens!



Plommona är godast att äta som de är tycker vi. Bakom vårt lilla nya plommonträd håller maken på att gräva upp landet som varit vildvuxet. Här är några av jordgubbsplantorna planterade runt stammen.




En av de sista rosorna från trädgården har fått komma in på matsalsbordet och stå i en pressglasvas från min mormor. De pampiga ljusstakarna kommer från svärmors mormor och morfar i Västmansland. Glasmanschetterna köpte jag på Gruvgatan 13 igår. Den lilla ljushållaren är en skärva från ett strutsägg som ligger på en metallring, jag fick den av kompis Anna i veckan. Tack raring!



Glaset är vackert slipat i ett gammeldags mönster.



Ute på trappen har jag en blomma som jag fått av mina föräldrar. Jag gillar verkligen den varma rostiga höstfärgen, tack snälla ni!

Nu ska jag gå på musikal igen, den här gången med min nya trevliga grannfru.
En fortsatt trevlig helg önskar jag er!
Kram A

tisdag 16 september 2008

Kul tack vare barnen

Att ha tre barn erbjuder saker som man kanske inte annars skulle ha fått varit med om. Man halkar med till nya spännande utflyktmål. I söndags var vi med lillans Mullegrupp till gruvor utanför Ludvika och tittade på stenar. Barnen fick plocka stenar och en guide talade om för dem vad det var, bly, zink, arsenikkis, kvarts, svavel, gips och allt vad det var.




Det var fantastiska gruvhål på Stollberget.



Här inne var det gott att värma sig.

Igår var jag med min äldsta dotter till Bäsna på genrep till ljuskvällen i handelsträdgården. Det var enormt stämningsfullt med musik, ljus och facklor i den fina miljön. Ett tips är att åka dit men glöm inte vintermössan och långkalsingarna bara.
Kram A

söndag 14 september 2008

Vilket djungelparty!

H har planerat sitt kalas sedan i maj då vi gjorde en djungelmusikal på skolan. Igår var det dags, vår altan förvandlades till djungel och det kom både barn och djungeldjur på besök.



Tigerkaka, chokladbananer och bullar...



men äter man tårta i djungeln? Vi vågade inte chansa utan satsade på djungelswiss, mums.



För att komma åt skatten fick man samla märken i ett Safaripass. Man skulle leta efter gömda frukter och tillverka en egen ap- eller elefantballong som ni kan se på översta bilden. Skattkistan bestod av godisfyllda ormar.

Tack till er som kom för en minnesvärd dag och för fina presenter. Själv hade jag inga problem med att somna igår. Det var roligt men intensivt!
Djungelkramen
A

11 september - en lyckodag hos oss

Lilla H har blivit 5 år. Hon fyller faktiskt den 11 september som ett ljus i mörkret. Och firad det har hon blivit minsann. Förra helgen åkte jag och H till Mig och Alice där hon fick peka ut vad hon önskade sig. Melinda smög grejerna bakom disk och slog in dem i paket efter som. Vill ni se vad det är i de fina paketen?




Det första H föll för var den här brickan med tårtan. Allt är av trä och väldigt gediget.


Tillhörande bakelser var också på önskelistan.



Ett av Rubens barn skulle vi köpa, frågan var vilket. Det var svårt att bestämma sig...



Det blev den här ur Rubens ark, för sitt underbara hår med pippilottor. Nu heter hon Skrållan.



Skrållan har hönakläder. Det finns elefant, kanin och pingvindräkter till.



Från fars rosrabatt kommer denna lilla fina ros.



Det blev lite andra paket också med innehållande kläder och byggleksaker. Igår hade vi barnkalas eller rättare sagt, djungelparty. Det visar jag nästa gång.

Ha det gott!

Kram A

fredag 5 september 2008

Rönnbär, kuddar och det stora landet i väster

Det är så himla fint med rönnbär nu på träden nu. Gott om dem är det också på sina håll.



Jag var ut och plockade några och lade på en bricka. Det är mysigt att tända ljus inne när det är ruskväder och lite småförkylt.



Kuddarna på våran säng kommer från farmor. Hon tillsammans med pigor och andra släktingar odlade och beredde lin som de sedan vävde av. Vi har så det kommer räcka i flera generationer.



Den broderade rönnbärskudden med texten Bara fem minuter tycker jag så mycket om. Man kanske borde ta en femminutare om dagen...



Den andra kudden har den broderade texten God Natt. Den är öppen så man kan lägga i pyjamasen i den men jag har en kudde i den.



Vi har beställt en resa till USA. Vi skall åka till North Carolina tillsammans med en spelgrupp i en vecka. Därefter fortsätter vi till Las Vegas, Grand Canyon, San Francisco, highway 1 till Los Angeles i ytterligare två och en halv vecka. Det känns otroligt spännande att vi fem, som bara har gjort en enda charterresa utomlands tillsammans tidigare, skall få åka till det stora landet i väster.
Jag med min lilla blogg har fått en ytterligare award från Hem och lycka. Tack snälla rara!




Jag skickar den vidare till:

Smultronstället för det är den mest konstnärliga och kreativa människa jag känner
Majsan shabbychic för en trevlig affärinnehavare och rolig person
Nämnkarls för en alltid lika possitiv och rolig inställning till det mesta
Älfgärdet för sin fingertoppskänsla för gamla ting
Mig och Alice som driver en fantastisk butik och bjuder på roliga episoder på bloggen
The winner can put the logo on their blog. Link the person you received your award from. Nominate at least 5 other blogs. Before listing the nominees, give a brief reason why you choose them. Put links of those blog on yours. Leave a message on the blogs you have nominated.

Ha det fortsatt höstgott!
Kram A