söndag 1 februari 2009

Blommor med minnen

Här på morgonen har jag pysslat lite i väntan på att familjen skall vakna. Vi kom hem sent i natt efter att ha firat min brors 40-årsdag i Sollentuna. Av oss fick han en långfärdsskridskotur på Runn med middag. Grattis grattis!
En tvål, som doftar ljuvligt, från Majsans butik Lavendel och Romantik har fått ett omslag av ett papper med limtryck och en rad av en sång av Telemann. Fatet kommer från sommarstugan.
Orkideerna blommar för fullt. Den här fick jag av mor och far när jag tog min lärarexamen julen 2002. Den har i stort sett blommat sedan dess bara med någon kortare vilopaus.

Den står tillsammans med tvålen i badrumsfönstret.

Denna går lite mot gul-lime och blommar med två stänglar. Jag fick den förra året i födelsedagspresent av maken.


Blomkrukorna med fat kommer från miljögården.
Den här som blommat i 2 år fick jag av min förra klass i stället för en julgrupp som man bara har i någon vecka.


Den sista är också en födelsedagspresent för några år sedan.Den har stora blommor och är lite framtung. Ni ser ute vilket vinterlandskap vi har! Vi har bestämt oss för att vara hemma på sportlovet och njuta av tillgångarna som vi har runt oss. En kvart till Romme Alpin, 10 minuter till att åka långfärdsskridskor på plogade banor på Runn, 20 minuter till Gyllbergen. Vi var där på friluftsdag i torsdags och njöt av härlig skidåkning i strålande sol med glada barn. På kvällen kom mina föräldrar på besök.


Med sig hade de en grön ripsmatta som mamma har vävt.


Den passar bra i mitt vardagsrum nu, tack snälla!

Idag skall vi och spela bowling med kusinerna. Det är en julklapp från oss, visst var det väl upplevelser som blev årets julklapp...
Kram kram A

2 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Härligt pyssel!

Vilken vacker matta din mamma gjort - rips är min favorit!

Kram Maud

Anonym sa...

Hej AK!
Det är alltid trevligt att kolla in Dina fina bildkompositioner, och vilken tumme Du har med orkidesläktet, man blir riktigt avundsjuk. Den vackra ripsmattan påminner mig om tiden hos min mor-
far, som hade samma mönster och färg. MVH Gekå.