söndag 22 februari 2009

A piece of cake

Idag blev jag och maken bjudna på godsaker av lillan som hon bakat av lera. Glass, bullar, regnbågskaka och chips. Servisen av trä fick hon i födesledagspresent, den är köpt hos Mig och Alice.


Jag blev lite sugen på att baka själv och plockade fram min fina julklapp
- Leilas bakbok.

Av allt smaskigt valde jag att baka morotskaka. Nu står den i ugnen och doften av kanel, kardemumma och ingefära sprids i huset.
Det ska bli spännanade att smaka till söndagskaffet. Å, vad skönt det är att bara få vara hemma.
Allt fortsatt gott från
A

lördag 21 februari 2009

Ett varv till runt solen

Jag har blivit ett år äldre nu i veckan, men är det något jag är nöjd med så är det min ålder. Mina barn bor hemma och vi kämpar på tillsammans i vardagen. Jag har mina föräldrar och svärföräldrar och ett jobb som jag trivs med. Det enda som är en bristvara är tiden.



Den här fina blommorna i en gammeldags skål fick jag av familjen tillsammans med biljetter till Sofia Karlssons konsert i Cassels. Det blir kul det! Jag tycker så mycket om henne, särskilt när hon sjunger Dan Anderssons visor och Esbjörna Hazelius spelar fiol till. Det är ofta det enkla som berör mig mest.

Av mina föräldrar fick jag en väska och bestick som jag samlar på och av mina svärföräldrar fick jag ett bidrag till resekassan. Tack snälla ni!

Nu har vi en veckas sportlov och det känns underbart! Ute är det massor av snö och massor av möjligheter till roliga aktiviteter.

Vi får se vad vi hittar på!

Kram A

lördag 14 februari 2009

Alla hjärtans dag

Hoppas ni har en bra dag i det gnistrande solskenet. Här har dagen börjat förnöjsamt med en blombukett, från min rara make, på bordet när jag kom ner på morgonen, glad, glad ,glad.



Själv bjuder jag familjen på några färska, goda hjärtan idag. Dessa kan jag verkligen rekommendera, smultronhjärtan från Dollarstore.


Det är kul att ställa fram lite saker i hjärtema på bordet.


Det här hjärtat köpte jag för några år sedan på Gruvgatan 13.

Nu skall jag plocka fram skurgrejerna och feja lite innan vi skall på Alla hjärtans dag-middag hos våra kära vänner på Nämnkarls. Det blir nog som vanligt - skoj och skratt.
Allra hjärtligaste kramen
A

söndag 8 februari 2009

Äntligen hemma eller...

Vi har haft en toppen helg, inte en tyst minut och så kommer jag hem här och ingen är hemma. Det känns tomt, konstigt men ganska skönt att hinna ett litet inlägg.

Västerås är likt sig, affärerna ligger i stort sett på samma ställe och stadskärnan är levande och mysig.


Här på Kammaren hänger ett jättefint tyg från Westergaard, kurbitsmönster vitt på vitt. De hade gjort en 1700-tals rullgarden som var så fin.



Vi fikade på Systrarna Eriksson. På kvällen var vi och såg Seven pounds på bio. Sedan gick vi till en Italiensk resturang och åt.


Idag har vi varit på det stora varuhuset och fyllt på ljusförrådet,


servettförrådet och lite förvaringskorgar. De rödrutiga tygkorgarna skall lilla H ha smådockor med tillbehör i på sitt rum. Vita korgen skall jag förvara schampoflaskor i .

Det blev även en underbar broderad kudde med hem.
Borta jättebra men hemma bäst. Nu blir det roligt att träffa familjen, jag ser att bilen kommer in på uppfarten. De har varit och åkt längdskidor och sedan på Aqua Nova.
Ha det allra bäst!
Kram A

fredag 6 februari 2009

Spännande att få åka bort



Helgen tillbringar jag och en god vän i Västerås. Vi ska gå i affärer, sova middag, äta och dricka gott och ströva omkring i mina gamla kvarter från gymnasietiden. Jag bodde i Västerås 1988-1990, då staden firade 1000-års jubileum, en av Sveriges äldsta städer. 1623 grundade biskop Johannes Rudbeckius Rudbeckianska gymnasiet, Sveriges första gymnasium. Jag gick musiklinjen på Carlforsska skolan. En underbar och lärorik tid med sammanshållning och äventyr.

Det kanske passar att vi går på den här gatan.... Tack C för att du ordnar den här resan och att jag får fälja med!
Trevlig helg!
Kram A

söndag 1 februari 2009

Blommor med minnen

Här på morgonen har jag pysslat lite i väntan på att familjen skall vakna. Vi kom hem sent i natt efter att ha firat min brors 40-årsdag i Sollentuna. Av oss fick han en långfärdsskridskotur på Runn med middag. Grattis grattis!
En tvål, som doftar ljuvligt, från Majsans butik Lavendel och Romantik har fått ett omslag av ett papper med limtryck och en rad av en sång av Telemann. Fatet kommer från sommarstugan.
Orkideerna blommar för fullt. Den här fick jag av mor och far när jag tog min lärarexamen julen 2002. Den har i stort sett blommat sedan dess bara med någon kortare vilopaus.

Den står tillsammans med tvålen i badrumsfönstret.

Denna går lite mot gul-lime och blommar med två stänglar. Jag fick den förra året i födelsedagspresent av maken.


Blomkrukorna med fat kommer från miljögården.
Den här som blommat i 2 år fick jag av min förra klass i stället för en julgrupp som man bara har i någon vecka.


Den sista är också en födelsedagspresent för några år sedan.



Den har stora blommor och är lite framtung. Ni ser ute vilket vinterlandskap vi har! Vi har bestämt oss för att vara hemma på sportlovet och njuta av tillgångarna som vi har runt oss. En kvart till Romme Alpin, 10 minuter till att åka långfärdsskridskor på plogade banor på Runn, 20 minuter till Gyllbergen. Vi var där på friluftsdag i torsdags och njöt av härlig skidåkning i strålande sol med glada barn. På kvällen kom mina föräldrar på besök.


Med sig hade de en grön ripsmatta som mamma har vävt.


Den passar bra i mitt vardagsrum nu, tack snälla!

Idag skall vi och spela bowling med kusinerna. Det är en julklapp från oss, visst var det väl upplevelser som blev årets julklapp...
Kram kram A