söndag 12 oktober 2008

Farväl till sommaren

Vi har varit till sommarstugan och gjort klart för vintern, dragit upp båtarna, ställt in trädgårdsmöblerna, tagit
hem torrvaror och plockat mossa.
I affärer säljs "vitmossa" till adventsljusstakarna vid juletid. Detta är faktiskt ingen mossa utan i de flesta fall fönsterlav eller kanske någon annan renlav. Vitmossor är de vanligaste mossorna i våta miljöer och något helt annat.Lavar absorberar fukt flera gånger sin egen vikt. Därför lade man torr fönsterlav mellan fönstren då man satte i innerfönster för att suga upp fukt och slippa imma på fönstren.

Med denna mörka bild säger vi farväl till stugan för i år. Men vi hoppas på en riktig vinter så vi kan gå över isen och göra en brasa av bråteshögen.
Imorgon börjar en ny arbetsvecka med nya möjligheter men en tung period för landets älgar som inte går säkra för jägarna i skogen.
Allt gott!
Kram A

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kära A-K !
Det är trevligt att ta del av Dina bloggar, man lär sig ofta något nytt och nyttigt.Hösten är oundvik-lig, älskad av många för sina vack-ra höstfärger, men ger hos andra en längtan efter sol och värme, men Dina bloggar skänker också värme.
Tack och ha de bra. Gekå och Gekå

Smultronstället sa...

Tjolahopp:))
Tack för den lektionen min fröken, hihi. Jag har åxå varit i skogen med "Bellan" å fyndat i helgen det är ju så härligt med vad man kan hitta där.Hon visste "precis" vart det fanns finaste mossan, tur att hon visade mig;) hon e såå härlig!

Må så gott vännen!
Varma höstkramar M

Smultronstället sa...

Hej igen,jo det är din "granne" jag pratar om,hihi,hon e ju såå go´.

nattinatti
/M