lördag 13 december 2008

LUCIA

Idag har lillan och jag monterat pepparkakshus och garnerat det. H har även gjort den lilla Lucian som står utanför och vaktar så ingen kommer och knaprar på godsakerna.
Stora H har haft Luciakonsert i Stora Tuna kyrka. Det var fantastiskt och när man kom ut från kyrkan så kändes det som man var med i en saga. Så vackert med ljus och all snö. Nu är lussningarna, 11 stycken i min familj, över och lingonkransen som H hade på huvudet hänger på stolen.
Förra söndagen band jag en lingonkrans till vår dörr.
Jag hämtade inspiration i söndags på den fina julmarknaden vid gruvan i Falun.
Jag köpte jag en liten gran där och satt i en korg. Den står stadigt med hjälp av stenarna som H släpade med sig hem från Stollberget.


En morgon när jag inte kunde sova gick jag upp och gjorde ordning några tackgåvor. I paketen är våra musikaliska papparkakor. Det är många fantastiska människor man vill tacka så här till jul allt från hjälpsamma pianobärare till barnens musiklärare.


Imorgon är det tredje advent men vi tjuvsartade med att tända till middagen ikväll. Maken bjöd på potatisgaratäng, fläskfile, champinjonsås, ett glas rött och en egenkomponerad efterrätt med grädde, röda vinbär och muscovadorasocker. Han har nog förstått att det gäller att lägga manken till och vara extra snäll nu i dessa tider då tomten är ute och tittar efter snälla barn, hihi.


Själv är jag mest ute och ränner på konserter och servar barnen, inte en endaste klapp är inköpt. Det kanske blir jul i alla fall. Den som lever får se.
Lev gott och njut av snölandskapet!
Kram A

2 kommentarer:

Smultronstället sa...

Å vad mysigt med lucia, vi har inte varit på en enda i år, det saknar jag..

va! haru inte hunnit me klapparna än??stackare å jag som känner mig stressad när jag bara har några kvar å ligger nu i soffan med en rejäl förkylning..

Må så gott
Kram M

Anonym sa...

Hej AK !
Oh så fina kransar, och pepparkakshuset, det är så man får lust att knapra,bara lite, men lucian ser så hotfull ut så det är nog bäst att det får vara.Julgra-nen är ju också jättefin och så snöar det på den såg jag.
Var rädd om Dig i julhetsen.
Greta